Deneme Sınavı Uygulaması

Deneme Sınavı Uygulaması

İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileirne yönelik aylık deneme sınavı uygulaması ile öğrencileirn kazanımları düzenli olarak takip edilmekye çalışılmaktadır. Denme öncesind ekaznım taklibi yapılırken deneme sonrasında ders öğretmenlerince deneme sınavlarının sonuçları değerlendirilmektedir. Kurs dilimleirnde çözümler ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.

07.01.2022 133

İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıfların sene başı ilk durum tespit sınavı ile başlayan LGS deneme sınavları düzenli olarak grafiksel çizimler ile arttırmalı olarak devam etmektedir. Mevcut durumların tespitinde ve sürdürülebilir başarı grafiklerinin oluşturulmasında etkili olan unusurlar üzeribnd edurulmaktadır. Başarı grafiğnin yukarı yönlü hareket ettirilmesi için veli, öğrenci, öğretmne üçgeninde çalışmalar rehberlik faaliyetlerine ağırlık vererek yürütülmektedir. Öğrencileirn birey birey çalışmaları sınıf rehber öğretmenince ele alınmaktadır.

Öğrencileirn soru kalıplarına aşina olması, okuduğunu anlama ve çözüm yollarını değerlendirme girişimleri sonuçsuz bırakılmamaktadır. Ölçe Değerlendirme Genel Müdürlüğünün sitesinden takip edilerek çözdürülen sorular konu pekiştirmelerirne etkili olmaktadır. 18 öğrenci ile başlayan 8. sınıflarımız bu süreci motivasyon ve anlamlandırma çalışamalrı ile sürdürmeye çalışmaktadır. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarındaki öğretmnelerce süreç desteklenmektedir.

Yapılan Denem Sınavları 11 EKim 2021 pazartesi, 16 Kasım 2021 Salı günlerind euygulanmıştır.

         Sütçüler İmam Hatip Ortaokulunda 8 – A sınıfına 11 Ekim Pazartesi günü deneme sınavı uygulanmıştır. Sınava 16 öğrenci katılmıştır. 2 öğrenci okula gelmedikleri için denme sınavına katılım sağlayamamışlardır.  Deneme sınavına uygun bir şekilde okul zili sınav saatlerine göre ayarlanmıştır. Okulda deneme sınavı için gerekli ortam oluşturulmuştur. Deneme sınavı iki oturum şeklinde düzenlenmiştir. İlk oturum 50 soruluk sözel bölümden oluşmaktadır ve 75 dakikadan oluşmaktadır. İkinci oturum sayısal bölüm ise 40 soru ve 80 dakikadan oluşmaktadır iki bölüm arasında 15 dakika ara verilmiştir.

          

         Sınav sonrasında deneme sonuçlarını değerlendirmek için toplantı düzenlenmiştir. Dersin öğretmenleri öğrencilerin konu eksiklerini belirlemiş ve bunlarla ilgili yapılması gereken çalışmaları ve uygulamaları konuşmuş ve belli kararlar almışlardır. Öğrencilerin daha çok kitap okuması, İngilizce için kelime bilgilerini arttırmaları ve daha çok işlem pratiği için soru çözmeleri gerekmektedir. Dikkat eksikliğine bağlı hatalar oldukça fazla yapılmıştır. Zaman yönetimini tam yapamadıkları, soruların çözümünü verilen süre içerisinde bitiremedikleri görülmüştür. Konu eksikliklerinin kapatılması için her öğrencinin eksik konuları tespit edilip her dersin öğretmeni tarafından ilgili konularla ilgili her öğrenciye ayrı ayrı ödevlendirme yapılıp takipleri yapılması kararı alınmıştır.

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. MERKEZ ORTAOKULU SİTESİ MERKEZ ORTAOKULU VE İMAMHATİP ORTAOKULU BLOK NO 90 İÇ KAPI NO 3 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2035


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın