MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ, BAŞVURU VE KATILIM SÜRECİ, HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ (ÖGEP)

MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ, BAŞVURU VE KATILIM SÜRECİ, HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ (ÖGEP)

ARALIK AYI ÖGEP

Hizmet İçi Eğitim Başvurusu Nasıl Yapılır?

       Hizmet içi eğitim başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenler müdür yardımcıları ve müdürler için her yıl hizmet içi eğitim planı yayınlanmakta ve buna bağlı hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlenmektedir. Hizmet içi eğitim faaliyetleri merkezi(bakanlık) ve mahalli (il milli eğitim müdürlükleri) olarak düzenlenmekte olup ve re'sen ve isteğe bağlıda olabilmektedir. Hizmet içi eğitim faaliyetlerinin başvuru değerlendirme, sertifika vb. işlemlerinin tamamı mebbis üzerinden yönetilmektedir.

MEB Hizmet İçi Eğitim Başvurusu Yapma

    Hizmet içi eğitim başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı mebbis hizmet içi eğitim modüllerinden yapılır şeklindedir. Hizmet içi eğitim başvurusu yapanlar kişisel şifre ile mebbise giriş yapmaları gerekmektedir. MEBBİS'e giriş yaptıktan sonra hizmet içi eğitim başvurusu yapma işlemi için sol menüden hizmet içi eğitim modülü kullanılmaktadır. Modüle giriş yaptıktan sonra başvuru yapmak için öncelikle faaliyet işlemleri bölümü altında bulunan faaliyet başvuru seçeneği tıklanır.

 

 

 

Hizmet içi eğitim başvurusu nasıl yapılır?

       Sonrasında karşınıza gelen ekranda kişisel bilgileriniz ve başvurduğunuz hizmet içi faaliyetlerinin listesi yer alacaktır. Bu bölümde sıkıntı var ise öncelikle il/ ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak bilgilerin düzeltilmesini talep edebilirsiniz. Sonrasında başvuracağız eğitimi aratacağınız faaliyet arama bölümü altta yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

  Bu bölümden eğitimin tipi, türü, ilgili birim, biliyorsanız ay bölümü ve eğitimin yüz yüze eğitim mi yoksa uzaktan eğitim mi olduğunu seçtikten sonra listele butonuna tıklayarak size uygun faaliyetleri seçebilirsiniz. Karşınıza gelen ekrandan uygun faaliyetin yanında bulunan klasör simgesi ile eğitim seçilebilir ve başvur butonu ile başvuru yapılabilir.

Hizmet İçi Eğitim Başvurusundan Sonraki İşlemler

Hizmet içi eğitim başvurusu nasıl yapılır eğitime başvuru yaptıktan sonra eğitime katılımınızın okul müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü ve bakanlık tarafından onaylanması gerekmektedir. Başvuru yaparken bu onayların hangi tarihler arasında yapılması gerektiği belirtilmiş olup ilgili tarihte onaylanmayan eğitimlerinizi onay süresi geçmeden okul müdürlüğüne hatırlatarak onaylanmasını talep edebilirsiniz. Re'sen veya isteğe bağlı olarak hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılanların faaliyeti değerlendirmesi gerekmektedir. Sertifikalar mebbis üzerinden çıkmakta olup faaliyet değerlendirme işlemi yapmadan sertifika almak mümkün olmamaktadır.

 

 

Faaliyet Değerlendirme ve E- Sertifika Çıkarma

Katıldığınız hizmet içi faaliyetlerinden sonra hizmet içi eğitim modülüne girerek faaliyet işlemleri bölümünün altında bulunan faaliyet değerlendirme bölümü ile hizmet içi eğitim faaliyetini değerlendirebilir, görevli değerlendirme bölümü ile hizmet içi eğitim faaliyetinde görevli personellere değerlendirme yapabilirsiniz. Değerlendirme işlemlerini tamamladıktan sonra e- sertifika almak için yine hizmet içi eğitim bölümünden e- sertifika seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. 

 

Resimdeki gibi e- sertifika alabileceğinizi faaliyet listesi karşınıza gelecektir. Sertifika almak istediğiniz eğitimin sol tarafında bulunan klasör simgesi tıklanıp üst menüde bulunan rapor al seçeneği ile sertifikanızı indirebilir veya yazdırabilirsiniz.

 

                                                                                              MAKBULE ARSLAN

                                                                      TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ

30.12.2019 228

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. MERKEZ ORTAOKULU SİTESİ MERKEZ ORTAOKULU VE İMAMHATİP ORTAOKULU BLOK NO 90 İÇ KAPI NO 3 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2035


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın