MESLEK DERSLERİ SINAVI

BU ÇALIŞMADA MESLEK DERSLERİ KAZANIM TESTLERİ İLE ÖĞRENCİLERİN BİLGİ VE KAZANIMLARA SAHİP OLMA DÜZEYİNİN TESPİT EDİLMESİ AMAÇLANMIŞTIR.

02.06.2022 185

02-06-2022

SÜTÇÜLER İMAM HATİP ORTAOKULU

DKAB ÖĞRETMENLERİ GELİŞİM PROGRAMI ETKİNLİK RAPORU

FAALİYETİN KAPSAMI: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMEN GELİŞİM PLANI

FAALİYETİN KONUSU: MESLEK DERSLERİ KAZANIM TESTLERİ İLE ÖĞRENCİLERİN BİLGİ VE KAZANIMLARA SAHİP OLMA DÜZEYİNİN TESPİT EDİLMESİ

FAALİYETİN TARİHİ: 20.05.2022

GERÇEKLEŞTİRİCİSİ: Yasemin ÇAKIR

KATILIMCILAR: Öğrencilerimiz

FAALİYETİN ÖZETİ:

Öğrencilere KTS etkinliği kapsamında okulumuzda öğrencilerin mesleki gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik mesleki dersleri olan Arapça, Peygamberimizin Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler dersleri ile ilgili  "İHO Meslek Dersleri Kazanım Değerlendirme Uygulaması" yapıldı.

İHO Meslek derslerinde kazanımların öğrenciler tarafından edinilme düzeylerinin tespit edilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla yapılan kazanım değerlendirmesi sonucunda öğrencilerin bazı konularda eksiklikleri tespit edilmiştir. Bu eksiklerinin giderilmesine yönelik gerekli görülen yerlerin tekrarı yapılarak öğrencilerimizin eksiklerinin giderilmesi amaçlanmıştır.