Öğrenci mesleki gelişim alanı

Öğrenci mesleki gelişim alanı

Okulumuzda bu ayın KTS si kapsamında  mesleki gelişim alanı hayata geçirildi. Her hafta belirlenen sınıflarda uygulama yapılmıştır. Bu proje sayesinde her hafta öğrencilerimizin bir ayet ve hadise dikkatleri çekilmekte hem de hafta boyunca  namaz sevgisi ,kuranı kerim okuma ve dinleme sevgisi benimsenmiş daha iyi anlamışlardır.Allah (cc),peygamber ve Kuranı Kerim sevgisi artmıştır.kazanım testleri ile de LGS sınavına hazırlık yapılmıştır. Eksikler tamamlanmıştır.

04.06.2023 76

      İslam’ın kaynakları Kur’an-ı Kerim ve sünnettir. Kur’an-ı Kerim’de bulunan ayet, sonu ve başı belli olan, uzun veya kısa, bir harf veya birkaç kelime veya cümleden oluşan Allah'ın sözlerine denir. Sözlükteki asıl anlamı “bir şeyin ve bir amacın mevcudiyetini gösteren alâmet”tir. Buna bağlı olarak “açık alâmet, delil, ibret, işaret” gibi anlamlarda da kullanılmıştır. Sünneti oluşturan en önemli meselelerden oluşturan hadis, Peygamber Efendimiz’in sözlerinden ve fiillerinden oluşur. Sahabelerden rivayet edilen hadisler Müslümanların hayatlarını sürdürmede ve karar almalarında yol göstericidir. Her Müslüman ayetleri ve hadisleri ve uygulamaları  hayatına uygulayabilmelidir.Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamber Efendimiz’in daha iyi tanınması amacıyla mayıs  ayının etkinliği olan”mesleki gelişim” etkinliğini gerçekleştirdik. Uygulamaya tüm öğrencilerimizin katılmasını sağladık. Mayıs ayı Kts etkinliğini şu şekilde gerçekleştirdik:Haftanın ilk günü İstiklal Marşından sonra meslek dersi öğretmenleri tarafından önceden belirlenen öğrenciler tarafından haftanın ayet ve hadisi tüm öğrencilere okunur. Bütün öğretmenler girdikleri sınıfta belirlenen kazanım testleri değerlendirir bigilerini paylaşır eksikler giderilir konuşurlar.. Meslek derslerinde zaman zaman öğretmenler anlaşılmasını kolaylaştıracak tarihi bilgiler ekleyebilir.Kazanım testleri ile islami yorum ve uygulamaları ayırt edip hayatına uygulayabilir.eksiklerini fark eder soru cevap şeklinde daha iyi kavrar-. Okulumuzdaki mescitlerde sınıflarda meslek uygulamaları yapılır.(yemekhanede sıra ile yemek duası, cemmat ile öğle namazı etkinliği, makamlı kuranı kerim okuma ve dinleme, ilahiler , arapça sure okuyup mealden verilen mesajı daha iyi anlama ve kavrama geçen kıssaları dinleme ) bu uygulama sayesinde daha kalıcı olup testlerde  ve günlük hayatında karşısına çıkan sorulara daha pratik ve doğru cevap verme yetenek ve bilgiye sahip olmuştur.

04-06-202304-06-2023

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. MERKEZ ORTAOKULU SİTESİ MERKEZ ORTAOKULU VE İMAMHATİP ORTAOKULU BLOK NO 90 İÇ KAPI NO 3 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2035


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın