Okulumuz Öğretmenlerince Nisan 2021 ÖGEP Çalışmaları Yapıldı

Okulumuz Öğretmenlerince Nisan 2021 ÖGEP Çalışmaları Yapıldı

Zamanı Etkili Kullanma

07.05.2021 379

SINIFTA ZAMAN YÖNETİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Okul ve sınıfta geçen zamanın örgütlenmesi ve amaca uygun bir biçimde kullanılması önemlidir. Etkili bir öğretmen,sınıfta geçen zamanı etkili bir biçimde kullandığı gibi öğrencilerin de etkili olarak kullanmalarını sağlar. Araştırmalara göre öğretmenler, sınıfta geçen zamanın önemli bir kısmını,genelde düzenin sağlanması ve öğretime hazırlık için harcamaktadır.

Sınıfta geçen zamanın kullanım biçimi,öğrenmenin etkililiğini doğrudan etkiler. Bu nedenle zamanın çoğunun öğrenme ve öğretme etkinliklerine ayrılması gerekir. Bu durum, dersten önce, dersle ilgili birtakım hazırlıkların yapılmasını gerektirir. Öğrencilerin dersle ilgili hazırlıklarını öğretmen sınıfa gelmeden önce yapması,kullanılacak araç-gereçlerin önceden hazırlanması, tahtaya yazılacak bazı yazıların dersten önce yazılması,zaman tasarrufu sağlayabilir. Eğer öğretmen sınıfa girdikten sonra öğrenciler,hala dersle ilgili araç-gereçlerini hazırlama çabası içinde oluyorsa,ders başladıktan sonra da belirli bir süre,derse hazırlık çalışmaları ile geçecek demektir.

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. MERKEZ ORTAOKULU SİTESİ MERKEZ ORTAOKULU VE İMAMHATİP ORTAOKULU BLOK NO 90 İÇ KAPI NO 3 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2035


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın