Üç aylar ve kandiller , ramazan bayramı ve genç sahabeler

Üç aylar ve kandiller , ramazan bayramı ve genç sahabeler

Okulumuzda bu ayın KTS si kapsamında  üç aylar ,kandiller ve ramazan bayramı hayata geçirildi. Her hafta belirlenen bir ayet ve bir hadis haftanın ilk günü ve haftanın son günü sırada öğrencilere okunmaktadır. Bu proje sayesinde her hafta öğrencilerimizin bir ayet ve hadise dikkatleri çekilmekte hem de hafta boyunca aynı ayet ve hadisin okunması kalıcılığı sağlamaktadır. Kuranı Kerim arapça ve meal hatmi ile islam dinini daha iyi anlamış Allah (cc),peygamber ve Kuranı Kerim sevgisi artmıştır.

04.06.2023 113

İslam’ın kaynakları Kur’an-ı Kerim ve sünnettir. Kur’an-ı Kerim’de bulunan ayet, sonu ve başı belli olan, uzun veya kısa, bir harf veya birkaç kelime veya cümleden oluşan Allah'ın sözlerine denir. Sözlükteki asıl anlamı “bir şeyin ve bir amacın mevcudiyetini gösteren alâmet”tir. Buna bağlı olarak “açık alâmet, delil, ibret, işaret” gibi anlamlarda da kullanılmıştır. Sünneti oluşturan en önemli meselelerden oluşturan hadis, Peygamber Efendimiz’in sözlerinden ve fiillerinden oluşur. Sahabelerden rivayet edilen hadisler Müslümanların hayatlarını sürdürmede ve karar almalarında yol göstericidir. Her Müslüman ayetleri ve hadisleri hayatına uygulayabilmelidir.

   Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamber Efendimiz’in daha iyi tanınması amacıyla nisan  ayının etkinliği olan” üç aylar, kandiller ve ramazan bayramı,arabi aylar,genç sahabeler” etkinliğini gerçekleştirdik. Uygulamaya tüm öğrencilerimizin katılmasını sağladık. Nisan  ayı Kts etkinliğini şu şekilde gerçekleştirdik:

Haftanın ilk günü İstiklal Marşından sonra meslek dersi öğretmenleri tarafından önceden belirlenen öğrenciler tarafından haftanın ayet ve hadisi tüm öğrencilere okunur. Bütün öğretmenler girdikleri sınıfta belirlenen ayet ve hadisi tahtanın köşesine yazar ya da akıllı tahtaya arka plan olarak düzenler ve beş dakika boyunca öğrencilerle ayet ve hadis hakkında konuşurlar. Öğrenciler kandil ve kuranı kerim ilgili merak ettikleri konuları öğretmenlerine sorarak bilgi edinir. Meslek derslerinde zaman zaman öğretmenler ayet ve hadislerin anlaşılmasını kolaylaştıracak tarihi bilgiler ekleyebilir.

 

-Etkinlik için sorumluluk alan öğrenciler meslek dersleri öğretmenleri tarafından kendilerine önceden verilen ve kendilerinin bir karton üzerine Arapça ve Türkçe olarak hazırlamış oldukları çalışmalarını okulumuzun girişinde yer alan panoya meslek dersi öğretmenleriyle birlikte asarlar. Bu çalışma panoda bir hafta boyunca yayımlanır. Ayrıca her sınıfta ayet ve hadis panoları oluşturulmuş, öğrencilerin her an hadisleri ve ayetleri görmeleri sağlanmıştır.

-Haftanın son günü haftanın ayet ve hadisi görevlendirilen öğrenciler tarafından sırada tüm öğrencilere tekrar okunur ve bu sayede haftanın ayeti hadisi iyice öğrenilmiş olur.04-06-202304-06-2023

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. MERKEZ ORTAOKULU SİTESİ MERKEZ ORTAOKULU VE İMAMHATİP ORTAOKULU BLOK NO 90 İÇ KAPI NO 3 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2035


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın