YÖGEP Mayıs 2021

YÖGEP Mayıs 2021

Okulların fiziki, teknik ve mali kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, alternatif kaynak oluşturma, mahalli kapasite ve paydaş imkânlarından faydalanma.

10.06.2021 125

Okulumuzun mali bütçesine ait planlamalara geçilirken okul-aile birliği hesabının aktif olmadığı, okul aile birliği hesabına yönelik vergi kimlik numarası olmadığı görülmüştür. İlk olarak okul-aile birliği başkanlığı yönetim kurulu ile toplantı tertip edilerek katılımın sağlanması amaçlanmıştır. ÇBu tıoplantı da çizilecek rota planlanmıştır. İlk olarak Sütçüler Mal Müdürlüğünden İmam Hatip Ortaokulu Okul-Aile Birliği Başkanlığı adına Vergi kimlik Numarası talep edilmiştir. Okul-Aile Briliği başkanlığına ait gelir-gider defteri ve karar defteri alınmıştır. Noter onayı ve ilçe Milli Eğitim müdürlüğü onayı işlemi planlamaya alınmıştır. Okul-Aile birliği hesabına Okul-Aile Birliği Başkanının katkıları ile hatrısayılır paralar toplanmıştır. Okul aile birliği bütçesi için Okul - Aile Brirliği başkanlığı harcama planı ve acil kullanım alanları belirlemiştir.

Merkezi bütçenin kullanımı ve imakanlar değerlendirildiğinde; yıl içerisinde 1 ya da 2 defa gelen kırtasiye ve temizlik ödeneklerinin Ocak 2021-Haziran 2021 bandında henüz gelmediği görülmüştür. İlçemiz 12 derslikli yeni okul binasının zemin katını ve imakanlarını kullanan İmam Hatip Ortaokulu için çeşitli kalemlerden ödenek taleplerinin yapılması planlanmıştır.

Kaynakların etkili ve isabetli kullanımı konusunda planlamanın öçnemi unutulmamakla birlikte planlanan yapılacaklar seviyesinde maalesef çok altlarda bir gerçekleştirme oaranı yakalanmıştır. Okul iş ve işlemleri için pandemi sürecinde de sponsor bulmak oldukça zorlaşmıştır.

COvit-19 tedbirlerine ve ihtiyaçlarına öncelik verilrek süreç yürütülmektedir. İleç Milli Eğitim Mdüürlüğünün destekleri de paydaş noktasında önemli yer tutmaktadır.

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. MERKEZ ORTAOKULU SİTESİ MERKEZ ORTAOKULU VE İMAMHATİP ORTAOKULU BLOK NO 90 İÇ KAPI NO 3 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2035


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın